Autodata

3 Артикули

Настрой низходяща посока
на страница

Autodata – незаменимият помощник на всеки професионалист

Ремонтът и поддръжката на съвременните леки автомобили е сложна и прецизна работа, която изисква добре обучени специалисти, подходящи инструменти и огромно количество сервизна информация. Бързият достъп до точната информация е жизнено важен за експедитивната и правилна работа на автомобилните сервизи. Именно тук на помощ се притича Autodata – най-популярният доставчик на сервизна информация в света.

autodata

Autodata – дългогодишният лидер в областта на сервизната информация

Autodata е основана през 1972 г. в Maidenhead (Обединеното Кралство), когато мениджърите на агенция за преводи и издаване на ръководства за ремонт на автомобили решават да се насочат изцяло към полето на сервизна информация за леки автомобили. През следващите 47 години постепенно Autodata става най-познатият източник на сервизна информация в автомобилната индустрия в света. „Виж в Аutodata” става синоним на „провери как трябва да се направи“. Наред със световноизвестните си наръчници на хартия през 1991 г. Autodata издава първия си електронен продукт – дискета с техническа информация. През 2006 г. Autodata преструктурира, дигитализира и събира цялата информация, която предлага, на CD. Този продукт незабавно става изключително популярен по света и Autodata придобива статут на библия в автосервизната област. За да улесни достъпа до информация и да спести ценно време на техническите специалисти, през 2014 г. Autodata премества цялата си база данни онлайн, като по този начин тя става достъпна от вески компютър, таблет или смартфон, който разполага с достъп до интернет.

 

Цялата информация, която ви трябва, това е Autodataautodata

Онлайн достъпната база данни на Autodata покрива 160 марки автомобили и над 43 000 модела произвеждани превозни средства, като съдържа задълбочената и подробна информация, от която се нуждаят механиците, за да извършват както по-сложна диагностика и ремонти, така и всекидневни операции по поддръжка и обслужване на автомобилите. В Autodata може да намерите над 600 000 описани стъпка по стъпка операции, както и повече от 92 000 технически илюстрации и електрически схеми, които покриват 99% от автомобилите в Европа. Точността на този огромен обем информация се гарантира от тясното сътрудничество на Autodata с автомобилните производители, както и от екипа от 75 инженери, които постоянно проверяват за евентуални неточности и пропуски. Съдържанието в Autodata се обновява постоянно, като се добавят данни за новите модели автомобили, както и изцяло нови информационни модули. Форматът на информацията от различните производители в Autodata е уеднаквен, което спестява време при използването на сложни електрически схеми или технически диаграми. Многообразието от марки и модели автомобили в Autodata е от голяма важност за независимите автомобилни сервизи, които не са обвързани с обслужването и ремонта само на една марка и за които бързото набавяне на необходимата информация е от жизнено значение, за да бъдат конкурентноспособни. Менюто в Autodata е интуитивно и се адаптира спрямо индивидуалния потребител. Най-използваните раздели информация в Autodata са изведени на бързо избиране, за да улеснят работата на техническите специалисти. Autodata е направена от механици за механици.

 

autodataОбслужете всеки автомобил, открийте всеки проблем с Autodata

С помощта на техническата информация в Autodata, задачите, които формират основната част от всекидневната дейност в автомобилните сервизи - смяна на масло, обслужване на охладителни, климатични и спирачни системи и др. – се извършват бързо и точно, без загуба на ценно време. Смяната на ангренажни ремъци и ремонтът на двигатели – по-сложни операции, които допринасят за имиджа на автомобилния сервиз – са несравнимо по-лесни с Autodata благодарение на техническите диаграми, както и ясните и точни указания, водещи механиците стъпка по стъпка по време на ремонта. Възможността за допускане на грешки, които биха стрували изключително скъпо, е сведена до минимум Електрическите схеми и информацията за електронните системи за управление на различните автомобилни агрегати в Autodata (двигател, климатична система, автоматична скоростна кутия, ABS, SRS и тн) са незаменим помощник при диагностицирането и отстраняването на най-сложните проблеми в съвременните автомобили – повреди в електрониката.

 

Autodata мисли за вашия бизнес

Освен техническата информация, без която работата на съвременните сервизи е на практика немислима, Autodata отделя голямо внимание на още една много важна част от дейността, която често се пренебрегва – правилните разчети на времето, необходимо за извършване на определени операции. Точното разпределение на времето и от там правилното ценообразуване на услугите, които предлагат автомобилните сервизи, е важен фактор за успеха в бизнеса. Неправилното ценообразуване е пагубно за всеки бизнес, като може да доведе до загуба на клиенти или недостатъчен приход за компанията. В Autodata техническите специалисти могат да намерят часови ставки за десетки хиляди различни операции спрямо препоръките на автомобилните производители. Autodata дава възможност на автомобилните сервизи да определят цена за своя труд и да подготвят реални ценови предложения на своите клиенти, с което да защитават общите си интереси.

 

Autodata по света   

 

Autodata е глобална компания, която присъства на всички континенти по света чрез своите дъщерни дружества и дистрибутори. Благодарение на гъвкавата, децентрализирана структура за обслужване на Autodata, автомобилните сервизи получават бърза и адекватна подкрепа в всеки случай на нужда. Техническата информация, която техническите специалисти получават от Autodata, е съобразена с особеностите на местния автомобилен парк. Клиентите на Autodata в Австралия работят с различна информация от тези в Европа или Южна Америка. Доверието, което Autodata и партньорите й са градили с години се оценява високо, като в момента над 60 000 автомобилни сервизи по света използват информационната база данни. Autodata подкрепя и специализираното образование в различни държави, като предлага на образователните институции цялата си база данни на изключително ниска цена. Множество гимназии и институти в Европа подготвят своите кадри, възползвайки се от това предложение. Благодарение на постоянния си стремеж към усъвършенстване и разширяване на информацията, която предлага на техническите специалисти, Autodata подпомага развитието на уменията автомобилните механици и подобрява услугата, която получават собствениците на автомобили в целия свят.

Autodata – незаменимият помощник на всеки професионалист

Autodata – дългогодишният лидер в областта на сервизната информация

Цялата информация, която ви трябва, това е Autodata

Обслужете всеки автомобил, открийте всеки проблем с Autodata

Autodata мисли за вашия бизнес

Autodata по света

Search engine powered by ElasticSuite © 2004-2020 Консулт Лозанов ЕООД